Knäckig äppelpaj med mandel
- Förberedelser: 10 minuter.
- Tillagning ca: 25-30 minuter
- Klart på: 40 minuter
- Receptet räcker till 4-6 portioner
- Pajrecept
Uppskattat näringsvärde per 100 gram äppelpaj
- 225 kcal
Ingredienser
- 4 äpplen
- 4 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 150 gram kallt smör
- Mandelspån efter smak
- Rivet skal från en citron (Det gula)
Så här gör du äppelpajen
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i tunna skivor och lägg dem i botten på en springform ca 24 cm. Strö över lite kanel.
- Blanda mjöl och socker och strö blandningen över äppelskivorna.
- Strö på mandelspån och riv över citronskal.
- Hyvla över smöret med en osthyvel
- Grädda i ca 20-30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
Kategorier Efterrättspaj, Pajrecept
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Kund
Underbart bud älskar allt