Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Knäckig Äppelpaj med mandel och citron

Snabb och enkel äppelpaj med lite knäckig yta, med smak av citron och mandel. Serveras med en god vaniljsås eller vaniljglass.

3.83 av 5 (12 recensioner)
Knäckig Äppelpaj med mandel och citron

Knäckig äppelpaj med mandel

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: 25-30 minuter
  • Klart på: 40 minuter
  • Receptet räcker till 4-6 portioner
  • Pajrecept
Uppskattat näringsvärde per 100 gram äppelpaj
  • 225 kcal

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 150 gram kallt smör
  • Mandelspån efter smak
  • Rivet skal från en citron (Det gula)

Så här gör du äppelpajen

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i tunna skivor och lägg dem i botten på en springform ca 24 cm. Strö över lite kanel.
  3. Blanda mjöl och socker och strö blandningen över äppelskivorna.
  4. Strö på mandelspån och riv över citronskal.
  5. Hyvla över smöret med en osthyvel
  6. Grädda i ca 20-30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.

Serveras med en god hemgjord vaniljglass.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier EfterrättspajPajrecept

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13281 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se