Bra produkter när du ska göra grönsakspaj:
- Degblandare - Degblandare är ett praktisk redskap när du vill blanda in smöret i en pajdeg eller liknande. Denna degblandare från Pattise är i rostfritt stål och har ett skönt gummerat handtag. Med hjälp av en degblandare kan du enkelt få ihop degen och få in smöret i resten av ingredienserna. Degblandaren, pastry blender, fungerar till pajdeg, kakdeg m.m.
- Springform - Till detta recept används en pajform på ca 25 cm eller en springform på ca 26 cm. Du kan även välja att göra flera mindre pajer genom att dela upp den i mindre formar. Kolla in alla våra springformar här >>
- Tacosås - Om du vill ha mer smak på pajen kan du tillsätta tacosås i mjölkblandningen. Testa att göra egen tacosås. Du hittar ett enkelt recept på hemmagjord tacosås här >>
Grönsakspaj
Paj är gott att äta, enkelt att göra och kan varieras på så många sätt. Här har vi gjort en grönsakspaj med fetaost. Med ruccola och purjolök blir pajen härligt grön. Servera den tillsammans med en tomatsallad så har du en fägglad och riktigt god middag. Blir det rester över är paj väldigt bra som matlådemat då det är enkelt att portionera ut och bara att värma i micron när magen börjar kurra.
Vill du ha tips på hur du lyckas med din pajdeg kan du läsa mer här!
Recept på Grönsakspaj med fetaost
- Förberedelser: 30 minuter.
- Tillagning: ca 30 minuter
- Klart på: 60 minuter
- Receptet 4-6 portioner Grönsakspaj
- Pâtisserie
- 280 kcal
Ingredienser
- Pajskal
- 3,5 dl vetemjöl
- 150 gram smör
- 2 msk kallt vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg till pensling
- Fyllning
- 120-150 gram fetaost
- 10 cm strimlad purjolök
- 1 näve ruccolasallad
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- Salt
Gör såhär
-
Mät upp mjölet och saltet.
-
Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
-
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tänk på att inte knåda degen för länge, det gör att degen blir seg och svårhanterlig.
-
Tryck ut degen i en form till paj, ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 26 cm i diameter.
-
Nagga skalet och pensla med ägg. Låt det stå i frysen 10-15 minuter.
-
Sätt ugnen på 200°
-
Förgräddar det i varm ugn tills den fått färg, ca 10-15 minuter.
-
Sänk värmen i ugnen till 140 grader.
-
Skär fetaosten i kuber och strimla purjolök.
-
Fyll pajskalet med fetaost, purjolök och ruccola
-
Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar (om du vill ha mer smak på så kan du tillsätta tacosås i mjölkblandningen.)
-
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, och grädda sedan grönsakspajen i ca 30 minuter.
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Äggseparerare
Bästa kompisen när man gör en marängtårta! MVG+